Lunde barneskole

Innhold

Bilde av kunstverket Ballglede utenfor Lunde barneskole.
Lunde barneskole

Besøksadresse: Lundegata 17, 3724 Skien
Kunstverk: Ballglede
Kunstner: Fredrik Raddum
Konsulent: Jorunn Steffensen

Da Fredrik Raddum fikk i oppdrag å laget et kunstverk i forbindelse med Lunde idrettshall, fant han etter hvert ut at det var passende å lage et kunstverk som fremhevet brukerne av bygget og byggets funksjon.

Hallen har brukere i forskjellige aktiviteter. En stor del av aktivitetene er knyttet til ballbruk. Raddum har derfor valgt ballen som symbol/ikon for å kommunisere; her har du kommet til en idrettshall. Skulpturen forestiller en person som holder en enorm ball i en dyp omfavnelse. Ballens størrelse viser betydningen av idretten i denne personens liv og klemmen er en tydelig kjærlighetserklæring. Armene er forlenget for å tydeliggjøre denne omfavnelsen. Kunstneren ønsker en direkthet i uttrykket og benytter seg av figurasjon, farger og humor for å oppnå dette.

Under overflaten ønsker Raddum å skape en undring og en tvetydighet. Viser omfavnelsen entydig kjærlighet eller er det andre utfordringer og følelser som også kommer til uttrykk? Kan det hende at ballen er for stor?

Fredrik Raddum sier han alltid har med fragmenter av egne erfaringer når han lager en skulptur. Han har selv alltid slitt med å få ballen i riktig retning og for han er følgelig ballen et mysterium. Nå sitter han selv på sidelinjen og heier frem sin yngstedatter som elsker fotball.

Se flere bilder og få mer informasjon her.

Kontakt

  • Tom-Erik Lønnerød
Til toppen