Finissage "FA(R)EN" av Hanne Ramsdal

Innhold

Spriten Kunsthall, Tømmerkaia 19. Torsdag 21. mars kl 1830.

Finissage med fremføring av korverket «FA(R)EN» med Mannskoret Grums, etterfulgt av samtale med forfatter Eivind Buene, Bård Billbo Tofsland fra Grenland Familievernkontor og Hanne Ramsdal.
Varighet: ca 90 minutter.
«FA(R)EN» er et kunstprosjekt i skjæringspunktet mellom dokumentarisme og korverk. Vi møter anonymiserte fedre og en barnløs mann. De forteller om kvinner, barn, savn og sinne knyttet til manglende kontakt med egne barn etter skilsmisse – og om en frykt for å få barn i et Norge hvor fars rettigheter i en del barnefordelingssaker i flere år har vært nær null. Utstillingen åpnes samme år som ny barnelov lanseres av regjeringen og Ramsdal ønsker også å aktualisere barnets rolle i skilsmissen. Utstillingen består av flere lydinstallasjoner og en leselounge hvor man kan fordype seg i tematikken.
Hanne Ramsdal (1974) er utdannet litteraturviter og avsluttet i 2017 en master i teater ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har gitt ut to romaner på Gyldendal forlag og er opptatt av å fremme stemmer vi ofte ikke hører og jobber med tekst og iscenesettelse innen litteratur, film, teater og kunstprosjekter, og som essayist og kritiker. Korverket «FA(R)EN» er tidligere vist på bl.a. Høstutstillingen. Dette er Hanne Ramsdals første separatutstilling.
Det opprinnelige korverket er fortolket til lydinstallasjon/ lytteteater av Carl Svensson og Hanne Ramsdal.
Visningsperiode: 2.- 24. mars 2024
Åpningstider: onsdag-søndag kl 12 - 16
Spriten Kunsthall, Tømmerkaia 19, Skien
www.spriten.no
Prosjektet er støttet av Skien kommune, Kulturrådet, Fritt ord, Fond For Lyd og Bilde, Forfattersentrum, SEANSE og Dramatikerforbundet.
Takk til Skoringen Herkules og Teater Ibsen for sko til lydinstallasjonene!
Til toppen