Skogen må være hellig

Innhold

Spriten Kunsthall, Tømmerkaia 19, Skien. Torsdag 21. september kl 18.00 og 20.30

Skogen må være hellig - en teologisk performance
v/ Ellen Hageman, Bruno Hageman på orgel.

TORSDAG 21. SEPTEMBER 2023
BEGRENSA PLASSER ! 20 stk. x 2 (Totalt 40 plasser)
Kl. 18:00 og 20:30. Pris: 100kr.
(Inkludert i festivalpass til Høstpunkt 11)
BILLETTER -->
VIPPS: #504556
Merk med "18:00" eller "20:30"
Om betaling på andre måter eller i døra, eller ved spørsmål, ta kontakt:
Messenger/Kristian Grennes
Epost: kristian@grennes.com
Tlf/sms: 40413100

Om forestillingen:
Skogen må være hellig spilles på Spriten Kunsthall torsdag 21. september. I Ida Olesdatter Barland sin utstilling Jeg skriver best i dusjen.
Av og med: Ellen Hageman - prest/teolog og Bruno Hageman - orgel.

Det teologiske kunstprosjektet Skogen må være hellig søker å iscenesette det eksistensielle ubehaget og utforske menneskers tro og deres relasjon til andre arter i møte med den pågående økokatastrofen. En teologisk performance med musikk, bevegelse, tekst, scenografi og ritualer. Rammen rundt performancen er orgelstykket Ricercari av den rumenske komponisten Radulescu.

Ellen har vært inn og ut av kirker, dansegulv, glattceller, rettsaler, møterom, gater og kunsthaller de siste årene. Hun har reist med sin prestekjole til skoger i Europa og besøkt en klovn i Madrid. Hun har forberedt seg både på apokalypsen og en grønnere verden, og forberedt seg på å kunne tre inn på scenen til høsten. Hvile gjør hun i sin egen håpets hage på Gvarv med familien og hunden Pelle.

Ellen Hageman er teolog og ordinert prest i Den norske kirke, klimaaktivist i Extinction Rebellion (XR), og aktiv i Raudt Midt-Telemark. Hun sier økokatastrofen utfordrer hennes egen religiøse overbevisning, det antroposentriske verdensbilde hun som prest representerer og hvordan hun forholder seg til andre arter enn menneske. Dette er en pågående prosess som utvikler seg i møte med litteratur, kunst, natur og ikke minst i møte og samtale med mennesker hun treffer. Gjennom Skogen må være hellig-prosjektet forsøker Ellen å formalisere denne prosessen og gjøre den mer allmenn. «Det er ikke min personlige, religiøse overbevisning som er interessant, men hvordan økokatastrofen påvirker menneskers religiøse tro og overbevisning i allmennhet. Som prest har jeg muligheten til å undersøke dette gjennom presterollen.»

Bruno Hageman ble født ved en kanal i Nederland. Han er utdannet ved Musikkhøyskolen i Arnhem. Hver jul og året rundt siden 1980 har han spilt orgel. Han spiller fra hjerte til hjerte og er også en reser på inudstristøvsugere. Han har vært organist i Lødingen, Gildeskål (hvor han møtte Ellen i en Nissan Bluebird), Gjerdrum, Grytøy, Bjarkøy, Ulefoss, Sauherad og Nes, og spilt konserter både her og der. Hans store forbilde er Albert Schweitzer, både hans ærefrykt for livet og hans orgelspill. Bruno har også vært gatemusikant til inntekt for bøtekassa til XR.

Samarbeidspartnere og rådgivere: Arnt Christian Teigen (dramaturgi/regi), Liv Kristin Holmberg, Leo Bassi, Hans Jacob Dahl, Ida Olesdatter Barland, Spriten kunsthall.
Prosjektet er støttet av Telemark og Vestfold fylkeskommune.

Forestillingen er den del av Høstpunkt-festivalen 2023. Torsdag på Spriten kunsthall, fredagen og lørdagen på Glasshjørnet nattklubb.

2023 Skogen
Til toppen