Søke om tillatelse

Innhold

Skien kommune ønsker å legge til rette for aktivitet på byens utearealer. Med utearealer menes torgplasser, parker, grøntareal og lignende. 

Mindre arrangementer

Dersom du planlegger et lite utendørs arrangement uten alkoholservering og uten behov for stenging av gater, må du søke minimum to uker i forkant av arrangementet. Elektronisk søknadsskjema (felles for små og store arrangementer) finner du nederst på siden.

Større arrangementer 

Planlegger du et stort arrangement som kan samle mange mennesker, hvor det skal skjenkes alkohol, og hvor det for eksempel er nødvending å stenge av gater, må du søke kommunen om tillatelse senest 8 uker før arrangementet. Søknadsskjema finner du nederst på siden. 

Kommunen gir tillatelse til bruk av offentlig grunn under noen forutsetninger:

  1. Politiet skal alltid ha melding om arrangementer på offentlig grunn. Det vil i mange tilfeller også være nødvendig å søke politiet om tillatelse. Politiet kan sette som krav at det skal utarbeides en sikkerhetsplan og at denne skal godkjennes av politiet før endelig tillatelse gis. Mer om utarbeidelse av sikkerhetsplan finner du under. 
  2. Skal det skjenkes alkohol må det søkes om skjenkebevilling
  3. Brannvesenet skal ha melding fra arrangør som dokumenterer hvordan brannsikkerheten ivaretas. 
  4. Det skal utarbeides en (enkel) plan for håndtering av avfall. 
  5. Skal du servere mat? Sjekk om du er pliktig til å kontakte Mattilsynet.
  6. Skal du bruke forsterka lyd? Kontakt Miljøretta helsevern.
  7. Hvis arrangementet kommer i befatning med fylkes- eller riksveger må du kontakte Statens vegvesen. 

Arrangør må selv på grunnlag av arrangementets karakter og omfang vurdere hvilke myndigheter det må søkes tillatelse hos.

Søknadsskjema utearrangementer Sikkerhetsplan Nyttig informasjon
Til toppen