Lørdagsbarn

Innhold

Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud for barn i barnehage- og småskolealder.

Lørdagsbarns egen logo

Skien kommune har mottatt inkuderingsmidler fra Bufdir til Lørdagsbarn. Familier som sliter økonomisk kan ta kontakt med Servicesenteret i Skien for å få fribilletter til arrangementene, eller henvende seg til miljøterapeutene på skolene eller styrerne i barnehagene.

Egget - Det stille teateret AVLYST

2. mars kl. 13.00, Eyolf Ibsenhuset

Egget. Foto: Kim Edgar Bachel
Egget. Foto: Kim Edgar Bachel

En tidlig morgen vekkes skogen til liv, og en skogs-alv finner et stort egg. Hun vokter egget og drømmer om hva som bor i det. Vi følger den forunderlige forvandlingen fra egg til nyklekket fugleunge, og fugleungens forvandling til en vakker, fullvoksen og flygedyktig fugl. Egget er en visuell og poetisk forestilling uten ord. Med skyggespill, musikk og bevegelse.
Dette er en forestilling for de minste barna fra 0 - 3 år og deres søsken, foreldre, besteforeldre og andre voksne.

Bill.kr. 70,- på www.ibsenhuset.no

Arr. kulturkontoret

Steinalderjenta

9. mars kl. 12.00, Blackbird på Klosterøya

Steinalderjenta
Steinalderjenta

Alle lørdagsbarn inviteres med på konsert med en rød tråd – her blir det steinaldermagi, allsang, klapping, og morsomme dyre- og menneskelyder.
Steinalderjenta er en musikkfortelling om steinalder-jenta Yr og nåtidsjenta Ea. Sangene formidler historien om hvordan de to jentene, som kommer fra hver sin tid, på mirakuløst vis blir venner. Men hvordan kan egentlig ei steinalderjente, som levde for mange tusen år siden, plutselig dukke opp i nåtiden? Kan den smeltende isbreen i nærheten, som har vært der helt siden steinalderen, ha noe med saken å gjøre? Steinalderjenta er komponert og fremføres av Hanne Skaate Fjeldstad og Trond Helge Baardsen. 
Passer for de mellom 2 og 6 år. Bill.kr. 70 i døra.

Arr. Blackbird

Spinn Sirkus

16. mars kl. 14.00, Eyolf Ibsenhuset

Spinn Sirkus
Spinn Sirkus

Denne lørdagen kan du lære deg å sjonglere eller å spinne en tallerken på toppen av en pinne. Kanskje tør du lære deg å gå på line også? Eller teste noen av de andre aktivitetene som den dyktige sirkus-instruktøren Leon lærer bort?
Kom når du vil, vi er her fra klokken 14.00 til 16.00.

Gratis inngang. 

Arr. Ibsenhuset

Parkdetektiv - Jakten på Henriks briller

23. mars kl. 12.00 - 15.00, Brekkeparken

Parkdetektiv
Parkdetektiv

Selveste Henrik Ibsen har mistet brillene sine i Brekkeparken, og ingen kan forstå hvor de har blitt av. Boken han jobber med må være ferdig om to timer, og han ser ingenting uten brillene. Dette haster! Kan du hjelpe han å finne brillene?
Mysteriet foregår ute i Brekkeparken og passer for barn fra 4 år og oppover. Bill. kr. 40,- 

Arr. Telemark Museum

Ordenes hårreisende hemmeligheter

6. april kl. 13.00, Skien bibliotek

Ordenes hårreisende hemmeligheter
Ordenes hårreisende hemmeligheter

Visste du at hvert eneste ord du bruker har en hemmelighet? Brageprisvinner Ragnhild Holmås kommer med et ellevilt språkshow og avslører ordenes hårreisende, morsomme og flaue hemmeligheter. Visste du at buksa di er oppkalt etter en geitebukk, eller at nachoen du spiser er opp-kalt etter en meksikansk nese? 
Passer for nysgjerrige barn fra 7 år.

Gratis adgang. 

Arr. Skien bibliotek
          

Alle veier fører til Rom, men Rom falt

13. april kl. 12.00, foajeen i Ibsenhuset

Alle veier fører til Rom
Alle veier fører til Rom

Skiens kunstforening inviterer til omvisning og workshop i Sigrid Voll Bøyum og Einar Grindes scenografiske landskap. Vi dras tilbake til imperiets dager og frem mot en fremtid hvor vi møter nye utenomjordiske venner eller fiender.
Utstillingen består av store installasjoner, blant annet oppblåsbare skulpturer. Vi vil prate om hva kunst kan være, men også mye om fortid og fremtid. 
Etter omvisningen får barna mulighet til å utfolde seg kreativt. Passer for barn fra 4 år. Varighet en time.

Arr. Skiens kunstforening

Finn Skotten

13. april kl. 14.00, Peer Gynt Ibsenhuset

Bilde av Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola
Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola

Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola tar alle småfolk med på en musikalsk rundreise i folke-musikken denne lørdagen. Den sjarmerende Spelemannsnominerte duoen forteller musikalske historier fra de finske skogene, og de serverer hardingfele-slåtter fra Vestlandet. Du får lytte til skummel klezmer-musikk og tøff Vest-Afrikansk ørkenblues, ør det hele kulminerer i en heftig dansefest på det skotske høylandet. Passer for barn fra 4 år. 

Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no

Arr. Ibsenhuset

Spikking i hagen 

20. april kl. 11.00 - 13.00, Prestegården i Lundegata 13

Bilde av barn som leker
Spiking i hagen

Vi benker oss rundt bålpanna i prestgårdshagen og spikker. Om våren har kommet passe langt klarer vi kanskje å lage seljefløyter. I hvert fall kan vi lage knagger til å henge jakka på eller et ringspill. Eller kanskje en skje – hvem vet? Under kyndig veiledning av våre instruktører, vil lør-dagsbarna mestre bruk av kniv. Om været tillater det, griller vi pinnebrød på nyspikka brødpinner. Vi tenker at det passer for barn fra 7 år og oppover, men foresatte får selv vurdere om barna er store nok til å delta. Tilbudet er gratis. 

Arr. Grenland husflidslag

SPOR: Grafikkverksted

27. april kl. 12.00, Telemark kunstsenter

Bilde av blindtrykk laget av Siri Sandersen.
Fotografi: KUNSTDOK/ Istvan Virag "Spor", blindtrykk med merkespray (2021) av Siri Sandersen. Tilhører Telemark fylkeskommunes kunstsamling 2021

Siri, Åse, Trude, Regine og Stine er fem kunstnerne som tester ulike måter å lage grafikk. Å eksperimentere er noe kunstnerne - og oppfinnere - gjør for å undersøke verden rundt oss og prøve å forstå hvem vi er og hvorfor vi gjør som vi gjør. 
På Kunstlabben får alle lørdagsbarn prøve ut noen av de teknikkene kunstnere bruker. Vi tester ut hva slags små og store spor vi kan lage og overføre til papir. Passer for barn fra 5 år.

Det er gratis å delta. 

Arr. Telemark kunstsenter

Barnas Kunstfestival

4. mai, Teater Ibsen

Barnas kunstfestival
Barnas kunstfestival

Barnas Kunstfestival er en tverrkunstnerisk festival initiert av NORA – Nasjonal og Regional Are-na for dans. I årets versjon går flere av kunstaktørene på Klosterøya sammen om å lage tidenes festival!
Sammen gjør vi Klosterøya til et sted hvor barn møter kunst, og kunsten møter barn. Festivalen ønsker å synliggjøre samtidskunst for barn og byr på et mangfold av kunst av høy kvalitet. På Teater Ibsen vil du kunne oppleve teater lørdag 4. mai. Mer informasjon finner du på teateribsen.no når det nærmer seg festivaldato. 

Arr. Teater Ibsen m.fl.

Til toppen