Lørdagsbarn

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud for barn i barnehagealder og i småskolen. Vi følger myndighetenes smittevernregler. Dette innebærer at det må være minst 1 meter mellom publikummere som ikke tilhører samme hushold. Billetter bør fortrinnsvis kjøpes på forhånd og over nettet. Alle publikummere må registreres med navn og tln.nr, slik at vi kan smittespore om det blir nødvendig. Kjøper du billett over nettet, får vi de opplysninger som trengs. På gratisarrangementer og ved billettsalg i døra, må vi registrere navn og telefonnummer ved ankomst.

Skien kommune har mottatt inkuderingsmidler fra Bufdir til Lørdagsbarn. Familier som sliter økonomisk kan ta kontakt med Servicesenteret i Skien for å få fribilletter til arrangementene, eller henvende seg tilmiljøterapeutene på skolene eller styrerne i barnehagene.

Kyllingen som ikke kunne synge - Er avlyst.

15. januar kl. 13.00, Eyolf i Ibsenhuset
Vi møter en fisefin kylling som er lei av det skitne livet på bondegården og drømmer om å få bo på selveste slottet. Dette vil han få til ved å smelte kongens hjerte med vakker sang. Problemet er at kyllingen ikke kan synge. I løpet av forestillingen treffer vi mange rare dyr som forhåpentligvis kan hjelpe kyllingen, blant annet en forelska rev, et selvopptatt ekorn, salsadansende kuer og mange fler. Medvirkende: Karoline Wallace (vokal, ukulele og synth) Andreas Rotevatn (trombone og piano) og Petter Asbjørnsen (kontrabass).
Forestillingen passer for barn fra 2 – 6 år og varer i ca 40 minutter. Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no. Arr. Skiensjazzdraget

Geitekillingen som kunne telle til ti

22. januar kl. 12.00 og 14.00, Teater Ibsen
Dette er en dramatisering av Alf Prøysens kjente og kjære historie. Forestillingen fremføres som musikalsk fortellerteater, og den kommuniserer direkte med publikum gjennom en berg og dalbane av fysiske ablegøyer, verbale blomster og matematiske krumspring. Klarer vår helt å telle til ti der han roter seg ut på landet, eller må publikum komme ham til unnsetning?  Medvirkende Peder Opstad, Teater Grimsborken. Passer for alle fra 3 år til barnslige voksne.
Vaffelsalg fra kl. 11.00. Bill. kr 70,- på www.teateribsen.no eller 35 90 50 40. Arr. Teater Ibsen.

Rotha

29. januar kl. 14.00, Peer Gynt i Ibsenhuset
På denne Lørdagsbarn-forestillingen skal vi hele 1000 år tilbake i tid. Vi skal på en reise eller rettere sagt, en vikingferd. Jarl Thorgrim er på vikingferd fra Avaldsnes til Bjarmeland i Russland. På ferden møter han ei samejente. Forestillingen gir et innblikk i den norrøne og samiske kulturen. Kanskje var det større likheter mellom det samiske og det norrøne enn vi er klar over? Medvirkende: Espen Wensaas (gitar, bukkehorn, citter og vokal), Elin Kåven (vokal og håndtromme) og Martin Ulvin (perkusjon).
Passer for barn mellom 7 og 15 år. Billett kr. 70,- på www.ibsenhuset.no. Arr. Ibsenhuset

Tegn med Hans Jørgen Sandnes

5. februar kl. 13.00, Skien bibliotek
Møt tegneren Hans Jørgen Sandnes! Han har gitt liv til folkekjære figurer som Tiril og Oliver i Detektivbyrå nr. 2, Ada & Andrine, Nøtteliten, Bolla Pinnsvin, Knerten, Mormor og de åtte ungene og mange flere. Han er i tillegg forfatter av tegneserien Krypto. På tegnelørdagen kan du lære morsomme tegnetriks med både blyant, sjokolade og blekksprutblekk. 
Passer for hele familien.  Gratis, men begrenset plass. Følg med på nettsiden til Skien bibliotek for informasjon om påmelding. Arr: Skien bibliotek.

Mønster overalt

12. februar kl. 12.00, Telemark Kunstsenter
Lørdagsbarn får lage mønster akkurat som kunstneren Brita Been. Hun er tekstilkunstner og vever tepper både til vegger og til gulv. Brita tar motiver fra ting hun liker og lager mønster av dem. Hun tegner opp mønsteret og vever det etterpå. Ofte kan et mønster forandre seg helt når man fargelegger med en annen farge enn sist gang, selv om mønsteret er helt likt. Det synes Brita er så gøy at hun har drevet på med det et helt liv. Nå er hun 75 år og Telemark Kunstsenter fyller huset med hennes tepper. Vi viser også noen av de tingene Brita har brukt som inspirasjon til sine tepper.
Passer for barn som har begynt på skolen. Gratis. Arr. TKS

Kouame møter barna

19. februar kl. 14.00, Ibsenhuset
Kouame Sereba tar oss med på en musikalsk reise til Elfenbenskysten hvor han vokste opp. Med sang, perkusjon, den afrikanske munnbuen dodo, djembetromme, et tommelpiano kalt kalimba og historier møter vi på en rikholdig musikk- og fortellerkunst fra det afrikanske landet. Her blir det musikk, sang, rytme og glede og lørdagsbarna inviteres aktivt med. Sereba flyttet til Norge i 1984 og har siden den gang, vært svært aktiv i norsk kulturliv. Han har gjort seg bemerket innen ulike stilarter, og ikke minst for sine utallige konserter for barn. Den kulturelle skolesekken har gjort det mulig å glede barn over det ganske land – nå er han klar for Lørdagsbarn.
Passer for barn fra 3 år og oppover. Billett kr. 70,- på www.ibsenhuset.no. Arr. Ibsenhuset

Vinterferiefilm

26. februar fra kl. 10.00, Odeon kino Skien
Den siste lørdagen i vinterferien inviterer Odeon kino på Lundetangen alle lørdagsbarn til å se nyere familiefilmer og kose seg på kino.

Syng 2 - kl. 10:00 
Mummipappas Eventyr - kl.10:15
Frøyas Eventyr - kl.10:30.
Clifford: Den store røde hunden - kl. 12:15. 
Syng 2 - kl. 12.30
Encanto - kl.12:45.
Mumipappas Eventyr - kl.14:45
Spiderman -kl. 15.00
Syng 2 - kl. 15.00
Familien Voff - alle trenger en venn - kl.15:30. 

Billetter til disse visningene selges til redusert pris, kr 70,-

På de øvrige filmvisningene denne dagen er det ordinære billettpriser. Se det fullstendige kinoprogrammet på Odeon kino Skien.

Sans Farge

5. mars kl. 14.00, Skiens kunstforening iIbsenhusets foaje
Virkningen ulike farger har på oss er et gjennomgående tema i Janne Nes kunstnerskap.
I utstillingen hennes i Ibsenhuset, Sans Farge, vil det henge store fargerike silkeorgansaflak fra taket.
Vi skjerper sansene mens vi beveger oss rundt og innimellom tekstilene. Ser kunsten litt annerledes ut når vi betrakter den fra et annet sted? Etter omvisning har vi en kort workshop hvor vi jobber med form og farge og lørdagsbarna får skape sin helt egen kunst inspirert av Janne Nes tekstilkunst.
Passer for barn fra 4 år. Gratis. Arr. Skiens kunstforening

Snurr-Musikkeriet

12. mars kl. 14.00, Ibsenhuset
Bli med på disco med elgene, rock i vei med en ekte Veggis-vampyr, hør hva som skjer hjemme hos den kaotiske blekksprutfamilien, eller på skjelett-sirkuset Von Skrangelrangel.
Hvorfor er Bæ-Bæ-lille-lam så flau over sveisen sin, og hva skjer med heksa som pakker sopelimen sin full av ting som skal rime? Det blir sang og dans for store og små når Snurr-Musikkeriet går i spinn.
Passer for de mellom 2 og 10 år, og alle barnlige voksne. Bill. kr. 70,- på www.ibsenhuset.no. Arr. Ibsenhuset.

Redd Vildanden - død eller levende!

19. mars kl. 11.00 og kl. 12.00, Skien bibliotek

Bli med og opplev Ibsen med alle sanser! Redd Vildanden - død eller levende! er et bestillingsverk av billedkunstner Hilde Frantzen fra Sølvåren Ibsen formidlingssenter. Det passer for barn mellom 3 og 5 år.
Gratis, men begrenset plass. 

Følg med på Facebook eller skienbibliotek.no for oppdateringer om arrangementet.
Arr: Skien bibliotek/Sølvåren

Hysj! Vi er alene

26. mars kl. 12.00 og 14.00, Teater Ibsen
Det er fredag. Alle de voksne i barnehagen gleder seg til det er helg og er klare for å dra hjem. Men denne fredagen skjer det noe som aldri har skjedd tidligere. Ingen foreldre kommer for å hente barna sine.
Barna er helt alene i barnehagen og må selv finne ut hva de skal gjøre. Det er ingen der til åbestemme over dem. Nå kan de gjøre akkurat som de selv har lyst til. Men hva er egentlig det?
Forestillingen er basert på intervjuer av barn i aldersgruppen 3 – 6 år. På turné for Teater Ibsen er skuespillerne Linn Christine Wennersten og Hanne Amalie Smestad.
Vaffelsalg fra kl. 11.00. Bill. kr 70,- på www.teateribsen.no eller 35 90 50 40. Arr. Teater Ibsen.

Spikking

2. april kl. 11.00 – 13.00 og 13.00 – 15.00, Skien prestegård i Lundegata 13
Vi benker oss rundt bålpanna og spikker. Kanskje blir det en seljefløyte, en knagg, en rørepinne, en skje – hvem vet?
Under kyndig veiledning av våre instruktører vil barna mestre bruk av kniv.Vi tenker at tilbudet passer for barn fra 6 år og oppover, men foresatte får selv vurdere om yngre barn kan delta.
Tilbudet er gratis. Arr. Grenland Husflidslag

Den Norske Idealstat - Alt går bra

2. april kl. 14.00, Skiens kunstforening i Ibsenhusets foaje
Kunstnergruppen Alt Går Bra undersøker den norske idealstat. De lager også mange forskjellige våpenskjold. Vi begynner derfor med en omvisning i utstillingen og prater blant annet om heraldikk som er læren om våpensjold. Etterpå får lørdagabarn lage sitt eget våpenskjold som de kan ta med hjem.
Passer for barn fra 4 år. Gratis. Arr. Skiens kunstforening


Eggjakt

9. april kl. 12.00 – 15.00 i det nye museumsbygget i Brekkeparken.
Velkommen til en helt spesiell eggejakt denne lørdagen. Påskeharen har vært på ferde og lagt egg i den nye utstillingen vår! Her er det mange kriker, kroker og hemmelige rom dere må lete i for å finne alle eggene. Finner dere alle, vanker det en premie. Men pass opp, noen kan prøve å lure dere!
Bill. kr. 40,- (barn) og 100,- (voksne). Arr. Telemark Museum

KunstLABBEN

23. april kl. 12.00, Telemark Kunstforening
Bli med TKSs formidler på en runde i utstillingene på huset. Vi ser på, undrer og snakker sammen om det vi ser. Etterpå jobber vi i KunstLABBEN med vårt eget «kunstverk» inspirert av det vi har sett i utstillingen.
Det er kunstnerne Kamilla Skrinde og Johan Lundin som har utstilling på TKS i april og de vil lage en workshop tilpasset barn i småskolealder. Følg med på hjemmesidene til TKS for mer informasjon om arrangementet når det nærmer seg. 
Gratis adgang. Arr. Telemark Kunstsenter.

Janne og Muskat

30. april kl. 14.00, Ibsenhuset
I et musehull i nærheten av Ibsenhuset bor det en mus som heter MUSKAT. Det vet ikke Janne. Hun gleder seg til å ha eventyrstund for barna, men hvor i all verden har det blitt av eventyrbøkene hennes? Og hva er det for noe rart som ligger i stolen hennes, det ligner litt på musebæsj…? En leken og morsom forestilling for både voksne og barn, helt på barnas premisser! Av og med Janne Starup Bønes.
Passer for barn fra 4 år og oppover. Bill. kr. 70,- på www.ibsenhuset.no. Arr. Ibsenhuset.

 

 

Publisert: 22.11.2016 09:59
Sist endret: 22.02.2022 15:51