Lørdagsbarn

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud for barn i barnehagealder og i småskolen. Vi følger myndighetenes smittevernregler. Dette innebærer at det må være minst 1 meter mellom publikummere som ikke tilhører samme hushold. Billetter bør fortrinnsvis kjøpes på forhånd og over nettet. Alle publikummere må registreres med navn og tln.nr, slik at vi kan smittespore om det blir nødvendig. Kjøper du billett over nettet, får vi de opplysninger som trengs. På gratisarrangementer og ved billettsalg i døra, må vi registrere navn og telefonnummer ved ankomst.

Terrarium-verksted

28. august kl.  12.00 - 14.00, Brunosten på Skien bibliotek

Vi ønsker små og store barn velkommen til å skape små verdener med sitt helt eget økosystem! Ta med deg et glass som kan lukkes, for eksempel et brukt syltetøyglass. Verkstedet holdes av Silje Gabrielsen, pedagog med master i kunst.

Gratis. Passer for barn i alle aldre. Arr. Skien bibliotek og Mersmak i Skien.

Polly-Esther og ønskemonsteret

4. september kl. 12.00, Teater Ibsen

Polly-Esther er redd for det meste og derfor ønsker hun seg så innmari et ekte monster. Men hva om monstre ikke er slik man forventer… En historie om å finne styrke og mot der man minst venter det. Polly-Esther og ønskemonsteret er en leken, visuell og musikalsk forestilling for barn fra 3 – 6 år. Medvirkende: Hanne Amalie Smedstad og Nami Kitagawa Aam, Unge Viken Teater.

Vaffelsalg fra kl. 11.00. Bill. kr 70,- på www.teateribsen.no eller 35 90 50 40. Arr. Teater Ibsen.

Brillebjørn på biblioteket

11. september kl. 13.00, Brunosten på Skien bibliotek

Det er Pride i Telemark denne helga, og hvem har to mammaer? Jo, Brillebjørn! Vi leser og viser film om Brillebjørn. Etterpå kan lørdagsbarna fargelegge Brillebjørn-tegninger og henge opp på veggen i bærekrafts-biblioteket vårt.
Passer best for barn mellom 2 og 4 år.
Gratis inngang, men plassbegrensing og som et koronatiltak ønsker vi påmelding. Meld dere på kohortvis i dette skjemaet, så skal vi rigge trygt og forsvarlig: https://skienbibliotek.no/pamelding-arrangement/

Velkommen til barnebiblioteket ditt!
Arr. Skien bibliotek.

Steinalderjenta

18. september kl. 14.00, Ibsenhuset

Steinalderjenta er en nyskrevet musikkfortelling om steinalder-jenta Yr og nåtids-jenta Ea. Sangene formidler historien om hvordan de to jentene, som kommer fra hver sin tid, på mirakuløst vis blir venner. Men hvordan kan egentlig ei steinalderjente, som levde for mange tusen år siden, plutselig dukke opp i nåtiden? Kan den smeltende isbreen i nærheten, som har vært der helt siden steinalderen, ha noe med saken å gjøre?

«Steinalderjenta» er komponert og fremføres av Hanne Skaate Fjeldstad og Trond Helge Baardsen.

Passer best for barn mellom 2 – 6 år. Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no eller tlf. 35 90 54 90. Arr. Ibsenhuset.

Bøker i parken

25. september fra kl.12, Lundeparken utenfor Ibsenhuset

Vi åpner Appelsinia litteraturfestival med en hyggelig familiedag i Lundeparken. Det blir boksalg, underholdning og god stemning! Mer informasjon på www.appelsinia.no når det nærmer seg arramgementsdatoen.

Gratis. Arr. Appelsina litteraturfestival/Skien bibliotek.

Snorlek i prestegården

2. oktober kl. 11.00 og 13.00, Skien prestegård i Lundegata 13

Bli med å lage en stjernevev i tre. Når stjerna er ferdig lærer du å flette fine bånd på den. Disse kan brukes som armbånd eller på en nøkkelring. Du får kyndig veiledning av medlemmene i Grenland Husflidslag.

Påmelding på mail til Bente Plassen, bente.plassen@sf-nett.no Passer for barn fra 6 år. Gratis. Arr. Grenland Husflidslag.

Høstferiefilm

9. oktober fra kl. 10.30 Odeon kino

Den første lørdagen i høstferien inviterer Odeon kino på Lundetangen alle lørdagsbarn til å se nyere familiefilmer. 

Den Magiske månereisen  kl 10.45
      kl 13.00
      kl 15.15
       
PAW Patrol: Filmen   kl 10.30
      kl 12.45
       
Boss Baby: Familiebedriften kl 10.30
      kl 13.00
      kl 15.00
      kl 17.15
       
Jorden Rund på 80 dager   kl 10.45
      kl 13.00
      kl 15.15
       
Croods: En ny Tid   kl 12.00
      kl 14.30
       
CLUE: Maltesergåten   kl 17.00

For detaljer om filmene se ODEON Kino

Billetter selges til redusert lørdagsbarnpris, kr 70,- Det anbefales å forhåndsbestille på nettet fordi det er begrenset antall plasser på hver forestilling. Arr. Odeon kino Skien.

Arr. Odeon kino Skien.

Spikkeklubben

Lørdag 9. oktober 13.00 - 15.00, Telemark Kunstsenter

 Ta med en voksen og bli med i Spikkeklubben på TKS! Du lærer å spikke og kan skaff deg Telemark kunstsenters offisielle Spikkesertifikat. Spikkeklubben lærer bort bruk av kniv på forskjellige tresorter som egner seg for nybegynnere. Hva vi skal lage? Kanskje en knagg til å ha på rommet, en pølsepinne, et merkelig vesen eller noe annet rart? Kanskje setter vi sammen spikkeriene til et felles kunstverk. 

Samtale om skog og spikking rundt bålpanne, kombineres med formidling av verk av kunstnere som jobber med materialbasert kunst, med omvisning i NKs Temautstilling 2021 Skog som vises under kunstfestivalen Greenlightdistrict. Se mer om festivalen her: www.greenlightdistrict.no og www.telemarkkunstsenter.no 

Påmelding til hilde@telemarkkunstsenter.no Arr. Telemark Kunstsenter.

 Luft og kjærlighet - Lars Andreas Haug

16. oktober kl 13.00, Ibsenhuset Eyolf

Stakkars Kalle Trompet er lei seg. Han liker den smekre Siri Trombone, men hun vil være kjæreste med den rampete, bråkjekke Saxofon-Kjekkasen. Hva skal han gjøre? Kalles bestevenn, Tuba-Lars, prøver å hjelpe vennen sin. Går det bra til slutt?

Lars Andreas Haug bruker blåseinstrumenter, originalskrevet musikk, improvisasjon og elevenes egen fantasi til å fortelle historien om «Luft og kjærlighet». Dette er en historie som gjentar seg med utallige variasjoner hver eneste dag over hele verden: Historien om kjærlighet og vennskap.

Passer for de minste. Bill. kr 70,-  Arr. Skiensjazzdraget.

Greenlightdistrict - avlyst!

23. oktober kl. 14.00, Skiens kunstforening i Ibsenhusets foaje

Skiens kunstforening inviterer til omvisning i årets Greenlightdistrict-utstilling «Fra skog til Google». Etter omvisningen vil barna få jobbe kreativt inspirert av kunsten i utstillingen. Vi samtaler om kunstverkene i utstillingen som bl.a. består av digitale uttrykk, apper og WR briller. 

Passer for barn fra 6 år. Gratis. Arr. Skiens kunstforening. 

Skrekkeparken

30. oktober kl. 16, Brekkeparken

Telemark Museum inviterer til en skummel, spennende og mystisk begivenhet i parken. Følg med på telemarkmuseum.no for mer informasjon og billetter når det nærmer seg. VELKOMMEN! Hvis du tør.

Bill. kr 100,-  Arr. Telemark Museum. 

De tre små griser

6. november kl. 12.00, Teater Ibsen. 

Vi følger de tre små grisebrødrene på deres vei ut i verden for å søke lykken. Men aller først vil de bygge seg eget hus! I skogen møter de en hjemløs liten larve og en munnrapp kråke som gjerne gir gode råd om byggeskikk. Det er nemlig VELDIG viktig å bygge solid – for det har flyttet inn en ULV i skogen! Men vil grisene høre på kråkas velmente råd? Nei det - det gjenstår å se…M edvirkende: Teater Fabel/Erlend Tveite kompani.

Vaffelsalg fra kl 11.00. Passer for barn fra 3 år. Bill. kr 70,- på www.teateribsen.no eller 35 90 50 40. Arr. Teater Ibsen.

Plopp

13. november kl. 14.00, Ibsenhuset

Rockebandet PLOPP er Norges tøffeste rocketrio med spreke egenkomponerte låter og tekster tilrettelagt for aldersgruppen 3 til 10 år. PLOPP er bandet som får deg til å digge rock. Gjennom humor og spilleglede blir vi ledet inn i en verden full av overraskelser. Plopp spiller sanger om venner, sommeren, el-bil, hvordan man teller på forskjellige språk, bursdag, lus og om at alt det gode som starter på p: pizza, pølser, yeh yeh yeh!  Lyden er tilpasset små ører, med opplevelse av ekte rockekonsert. Publikum er aktive deltakere på konsert og barn får komme opp på scenen og synge kjente barnesanger i rockedrakt.

Passer best for barn mellom 3 – 10 år. Bill kr 70,- på www.ibsenhuset.no eller tlf. 35 90 54 90. Arr. Ibsenhuset.

Solitutti

20. november kl. 14.00, Ibsenhuset

Hverdagen vår er full av ord: Kan vi forstå hverandre uten? Stemmekunstner Ruth Wilhelmine Meyer og cellist Isak Anderssen, vil alene og sammen med publikum fortelle historier helt uten ord – kun med lyder. Solitutti er en forestilling med musikken som omdreiningspunkt. Fra stillhet til støy, fra kjent til ukjent, fra vanlig til overraskende – alltid i en veksling mellom musikerne og publikum. All kommunikasjon vil foregå non-verbalt gjennom kroppslige gester og stemmelyder for å la publikum bli en del av lydlandskapene.

Passer best for barn mellom 6 og 13 år. Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no eller tlf. 35 90 54 90. Arr. Ibsenhuset.

Eyes on Ice

27. november kl. 12.00, Skiens kunstforening i Ibsenhusets foaje

Skiens kunstforening inviterer til workshop i anledning utstillingen "Eyes on ice" av kunstneren Ellen Karin Mæhlum som er født og oppvokst i Skien. Mæhlum har i nærere 20 år reist til Svalbard og utstilling viser grafikk fra disse turene. I workshopen lager vi flotte vinterbilder eller julekort. Gratis adgang. Passer for barn fra 4 år.

Begrenset antall plasser. Forhåndspåmelding til post@skienskunstforening.no

 

Jul på biblioteket

4. desember kl. 10.00 -14.00, Skien bibliotek

Velkommen til julebiblioteket ditt. Bli med og pynte juletrærne i og utenfor biblioteket med pynt du lager sammen med oss. Selvfølgelig kan du også ta med det du lager hjem til ditt eget juletre!  Vi leser en julefortelling klokka 12.00 før vi snurrer i gang julefilm.

Gratis. Arr. Skien bibliotek.

Igor og Kulturminissene 

11. desember kl. 13.00, Handelstorget 

Denne lørdagen er det julemarked på Handelstorget med salg av mat og håndverksprodukter. Fra scenen serveres ulike kulturinnslag fra kl. 12 - 14.30. Kl. 13 går Igor og Kulturminissene på scenen.

Igor og Kulturminissene fra det rare landet Utland skal spille julefestlig festmusikk. De skal jamme fra sjanger til sjanger gjennom rare sanger, bordet fanger norske julesanger, spanske julesanger, ulesanger, vanlige sanger, det er ingenting som mangler. De har med seg, julebrus, drikkekrus, tomme lommer, juletrommer, julegitarer, julepynt, julebukser og jule skjegg. De har rett og slett jula seg opp til jul. 

Medvirkende:
Igor Dunderovic, Gig – ukulele og vokal
Nenad Mihajlovic, Nino – gitar og vokal
Milos Josifovic, Milo – tromme og vokal

Gratis og passer for både små og store.
Arr. kulturkontoret

 

 

 

Publisert: 22.11.2016 09:59
Sist endret: 22.11.2021 09:22