Entreprenør er valgt

Innhold

I dag er valg av entreprenør til Ibsenbiblioteket meddelt de fire leverandørene som leverte tilbud, etter prekvalifiseringen tidligere i vinter.  

De fire leverandørene er Backe Vestfold og Telemark, Veidekke, Hent og Skanska. Skien kommune fikk inn fire gode tilbud, der hver av leverandørene hadde satt sammen tilbud og team de mente svarte ut oppgaven.  

Evalueringen har vært omfattende. Alle tilbyderne har vært med på heldags teamevaluering med intervju. De har fått mulighet for å levere siste og beste tilbud etter tilbakemelding. 
  
Evalueringen er gjennomført av en gruppe sammensatt av sju personer med ulik faglig bakgrunn. Fire er fra Skien kommune og tre fra Marstrand AS. Marstrand er et innleid rådgiverfirma som spesialiserer seg på samspill som gjennomføringsmodell i byggeprosjekter. Den administrative styringsgruppen har godkjent valget. Den er sammensatt av kommunedirektør, kommunalsjef for BDK, eiendomssjef, kultursjef og byutviklingssjef.   
  
Leverandørenes tilbud er vurdert opp mot tildelingskriterier som ble satt i konkurransegrunnlaget:  

  • Pris 20% 
  • Prosjektorganisasjon; kompetanse og teamsammensetning 40%
  • Oppgaveforståelse 40%  

De fire tilbudene svarer alle på oppgaven og er vurdert grundig opp mot kriteriene. Det har vært en god konkurranse og et vanskelig valg. Plusser og minuser er vurdert og begrunnet.  
  
Backe Vestfold og Telemark er innstilt som nummer en og vil tildeles oppdraget med utvikling og bygging av Ibsenbiblioteket, etter karensperioden.    
   
Backe Vestfold og Telemark viser god forståelse for oppgaven, både i utviklingen (fase 1) og i byggingen (fase 2) av prosjektet. De har satt sammen et solid team som viste at de er gode på samspill, og innehar den bredden av ressurser dette prosjektet trenger. De har erfaring med å bygge sammenlignbare bygg, og viser god forståelse for alle aspekter i prosjektet.  Basert på tildelingskriterier og en samlet helhetlig vurdering er Backe Vestfold Telemark vinner av kontrakten og riktig entreprenør for å utvikle og bygge Ibsenbiblioteket i samspill med Skien kommune.   
  
Vi ønsker Backe Vestfold og Telemark velkommen med på laget, og gleder oss til oppstart.  
  
Dette er en viktig milepæl for prosjektet. Kontraktsmøte er beregnet til slutten av april. Oppstart av fase 1 i mai. Endelig vedtak om bygging vil bystyret ta stilling til når fase 1 er avsluttet.   
  
Ved spørsmål ta kontakt med kommunalsjef Geir Harald Vale, mobil: 93 41 75 54 

Til toppen